Elmera IT

Arkitekten

Geir Mykkeltvedt (62) har en lang og variert karriere innen IT. I dag er han senior teknologirådgiver i Elmeras IT-avdeling og går gjerne under kallenavnet «arkitekten».

Geir Mykkeltvedt er født og oppvokst på Tertnes, Bergen, og har bodd der hele sitt liv. Han er gift og har to barn.

Geir er utdannet innen informatikk og matematikk, men han har også en bachelor i sosialøkonomi og diverse kurs fra Handelshøyskolen, inkludert markedsøkonomi. Han har dermed en solid akademisk bakgrunn.

- Jeg har aldri hatt de store ambisjonene om et bestemt yrke. Etter videregående vurderte jeg å bli tannlege, men endte opp med å studere informatikk på universitetet. Jeg hadde også planer om å ta en master i sosialøkonomi, men IT-markedet var i sterk vekst på slutten av 80-tallet, og da fikk jeg jobb hos Bergen Lysverker, forteller han.

Variert erfaring

Gjennom sin 37 år lange karriere har Geir jobbet med IT i alt fra nettselskaper til kraftsalg og produksjon. Han var blant annet IT-sjef hos BKK i 20 år før han kom til Elmera i 2020.

Geir har også hatt en betydelig rolle i utviklingen av IT-systemer. Før han fikk lederstillinger, jobbet han på utviklingssiden.

- Jeg har vært med på å lage støttesystemer for det aller meste av type produkter opp gjennom tiden. Programvareutvikling er nok det som står hjertet mitt nærmest, sier han.

Etter overgangen til Elmera var Geirs rolle først og fremst knyttet til overtagelsen av IT-infrastruktur fra BKK, gjennom det såkalte Sky-prosjektet. Det var et gedigent prosjekt som gikk over all forventning.

- Det var et artig prosjekt som var ekstremt vellykket. Jeg tror ikke jeg har vært med på noe mer vellykket IT-prosjekt noen gang. Vi har fått mange nye verktøy og gjort organisatoriske endringer, sier han, og legger til:

- Nå er det viktig å bygge en kultur hvor vi kan levere det beste innen vårt område.

Heier på hverandre

IT-avdelingen i Elmera består av flere underavdelinger: Utvikling, Data og analyse, Konsernprodukter og prosjekter og Digital plattform. Geir tilhører ingen av disse, men sammen med en annen kollega utgjør han det som i dag bare kalles «arkitektkontoret» internt.

- Vi begynner å få et veldig bra lag, etter hvert. Veldig bra! Vi har mange unge, forholdsvis nyutdannede, pluss en senior-gjeng, forteller han.

Overgangen til Elmera beskriver han som en utelukkende positiv opplevelse.

- Folk heier på hverandre her. Sånn har det ikke alltid vært de andre stedene jeg har vært. Så det er veldig positivt. Folk klapper hverandre på skuldrene og mener det faktisk.

Geir med hammeren

Geir er også en mann med mange interesser utenfor jobben. Han er interessert i både fotball, litteratur og musikk, for å nevne noe.

- Jeg er nær sagt interessert i litt for mange ting, hehe. Jeg fikk nylig en melding fra Spotify om at jeg er blant den ene prosenten som utnytter abonnementet best mulig, flirer han.

62-åringen er også en ivrig hobbysnekker, som vet å håndtere en hammer – og vel så det.

- Jeg har alltid vært glad i sånne kreative ting. Jeg liker å bygge og vedlikeholde rundt hus og hytte, og har drevet med det i lang tid. Jeg har en hytte i Bergsdalen, hvor jeg ofte tilbringer tid med familien. Det er et sted hvor vi kan slappe av og nyte naturen, sier han.

I tillegg leser han mye og har en forkjærlighet for skjønnlitteratur. Akkurat nå leser han «Tre kamerater» av Erich Maria Remarque på nytt.

- Det var lenge min favorittroman, og det er veldig interessant å lese den igjen nå etter mange år.

Spisser laget

Når det gjelder fremtiden, er Geir optimistisk. Elmera IT fortsetter å vokse og utvikler seg stadig.

- Jeg trives veldig godt her som jeg er nå. Jeg er fortsatt genuint interessert i faget, det synes jeg absolutt er veldig interessant, sier han.

Samtidig føler han at han har mye god erfaring å trekke på når det kommer til veien videre for Elmera IT.

- Jeg tror vi har veldig mye av kompetansen på plass, det er ikke det som er den store utfordringen. Men vi trenger fortsatt å organisere oss og spisse laget. Man må ville bli best, ikke sant? Det gjelder ikke bare i fotball, det gjelder over hele fjøla. Det må være litt sport i det, samtidig som man bevarer et godt miljø, selvfølgelig, det er jo tross alt det viktigste.