Press Releases

Fjordkraft blir Rein By-venn

Fjordkraft inngår toårig samarbeidsavtale med Rein By.

pressrelease image Rein By i aksjon utenfor Johanneskirken. Foto: Bård Havneraas

Rein By er en ideell organisasjon stiftet for å gi rusmisbrukere og andre som har falt utenfor arbeidslivet, en ny sjanse.

Daglig sysselsettes opptil ti personer med renhold i Bergen sentrum og i populære friluftsområder i bydelene. For flere har Rein By vært et springbrett tilbake til ordinært arbeid.

– Vi tar betalte oppdrag av Bergen kommune, Bergen Live og andre, men vi er også avhengig av støtte fra næringslivet, forteller daglig leder Bård Arve Havneraas.

– Gjør en fantastisk jobb

Havneraas tok kontakt med strøm- og mobilleverandøren Fjordkraft som sponser både topp- og bredde i Idretts-Bergen, og så sent som forrige uke deltok i kronerullingen for å få Beffen tilbake på Vågen.

Forespørselen fra Rein By ble godt mottatt ved Fjordkraft-hovedkontoret i Fyllingsdalen.

– Vi i Fjordkraft er glade for å kunne bidra som Rein By-venn. Vi er full av beundring for arbeidet som gjøres, både for å ta vare på mennesker og for å holde byen ren og pen, sier Jon Vaag Eikeland, kommunikasjonsrådgiver i Fjordkraft.

Toårig avtale

Fjordkraft tar opp tråden etter Telia-eide Chess, som har lagt ned kontoret i Bergen.

– Vi fikk beskjed om at Chess ikke lenger har den samme tilhørigheten til Bergen og ikke ville videreføre støtten. Derfor er vi veldig takknemlige for at Fjordkraft har sagt seg villige til å støtte oss, sier Havneraas.

Samarbeidsavtalen mellom Fjordkraft og Rein By gjelder i første omgang for to år. Den årlige støtten er på 40 000 kroner.