Press Releases

3. kvartal 2019: Fjordkraft leverer solid

Fjordkraft Holding ASA fikk et underliggende driftsresultat på 63 MNOK i 3. kvartal 2019. Det er en økning på 8 prosent sammenliknet med samme periode i fjor. Både underliggende driftsresultat og underliggende driftsinntekter steg i forhold til foregående år. Mobilsalget har i kvartalet hatt sin sterkeste vekst siden Fjordkraft startet med mobiltelefoni i april 2017.

pressrelease image

Resultatrapporteringen for 3. kvartal viser enda et solid kvartal fra Fjordkraft.

Underliggende driftsresultat økte med 8 prosent sammenliknet med 3. kvartal i 2018. Underliggende driftsinntekter i 3. kvartal økte med 14 prosent fra 227 MNOK i 2018 til 259 MNOK i 2019.

Konsernsjef Rolf Barmen i Fjordkraft Holding ASA kan for 7. kvartal på rad under selskapets kvartalsrapportering etter børsnoteringen vise til resultatvekst og kundevekst. Veksten i kvartalet var samlet sett 11.892 strømleveranser hvorav 2.487 var organisk kundevekst.

Analysebyrået EPSIs årlige måling av 2019 kundetilfredshet blant norske mobilkunder fastslo at Fjordkraft har de mest tilfredse mobilkundene i det norske privatmarkedet.

– Dette var en flott bekreftelse på at kundene synes vårt tilbud er godt og at vi jobber riktig, sier konsernsjef Rolf Barmen.

Selskapet fikk 11.000 nye mobilkunder i 3. kvartal. Ved utgangen av 3. kvartal 2019 hadde selskapet 92.000 mobilkunder og er nå det største mobilselskapet blant dem som ikke har eget nett.

Strømforbruk påvirkes av været. Temperaturmessig har det i hele kvartalets tre måneder vært varmere enn normalt, men i to av månedene likevel kaldere enn samme kvartal i 2018.

Fjordkraft AS kjøpte 1. juli 100 prosent av aksjene i strømleverandøren Vesterålskraft Strøm AS (VKS) fra konsernet Vesterålskraft AS. Selskapet hadde ca. 8.600 strømleveranser og er inkludert i tallene for 3. kvartal.

Om Fjordkraft Holding ASA
Fjordkraft er Norges ledende merkenavn for strømsalg i privatmarkedet og den nest største aktøren i bedriftsmarkedet. Selskapet leverer strøm til omlag 1,4 millioner mennesker gjennom nærmere 620.000 målepunkter i privathjem, bedrifter og offentlig sektor i hele Norge. TrøndelagKraft AS er et datterselskap av Fjordkraft AS.

Rapportering
Fjordkraft Holding ASA presenterer resultatene for 3. kvartal torsdag 14. november 2019 kl. 08.00 på Felix konferansesenter, Aker brygge, Oslo.

For fullstendig børsmelding, delårsrapport og resultatpresentasjon se OSE ticker «FKRAFT» og https://investor.fjordkraft.no

Presentasjonen holdes av konsernsjef Rolf Barmen og CFO Birte Strander.