Press Releases

Fjordkraft og Rieber & Søn med felles teknologisatsing på Vestlandet

Fjordkraft har bygget opp et godt teknologimiljø i Fyllingsdalen og har utviklet løsninger for mest mulig effektiv drift. Deler av denne egenutviklede teknologien skilles nå ut og slås sammen med et kompetansemiljø fra Rieber & Søn i selskapet Metzum, med Johnny Haugsbakk i rollen som CEO.

pressrelease image

Rieber & Søn AS, investeringsselskapet til Rieber-familien, har i en lengre periode vurdert ulike teknologibaserte forretningsmuligheter i kraftmarkedet.

Innovativt

Haugsbakk har lang erfaring med programvare til kraftbransjen som tidligere daglig leder av Elis og Enoro (nå Hanson Technologies). Rieber & Søn tok kontakt med Haugsbakk etter at han ga seg i Hanson Technologies. Sammen har de arbeidet med ulike konsepter knyttet til energibransjen. Ett av dem førte i 2017 Fjordkraft til bordet. Ideen som da ble presentert materialiserte seg høsten 2019 og har resultert i det felleseide selskapet Metzum, hvor Fjordkraft eier 40 prosent.

– Sammen med Rieber & Søn skal vi utvikle et innovativt teknologiselskap med utspring i Bergen. Vi gleder oss stort til å følge utviklingen til Metzum, sier Rolf Barmen, konsernsjef i Fjordkraft.

– Arbeidet med Metzum har pågått over lengre tid og vi er veldig glade for endelig å komme i gang. Vi starter med et sterkt team på ni personer, men vi skal vokse videre og er på jakt etter nye medarbeidere. Metzum vil ha behov for flere dyktige utviklere i vår familie, sier Johnny Haugsbakk.

Vestlandsbasert

Familien Rieber solgte sommeren 2012 selskapet Rieber & Søn med tilhørende merkevarer til Orkla og tok dermed steget ut av matvareproduksjon. Siden har familien bygget opp investeringshuset Atlantis Vest, som i løpet av en syvårsperiode har opparbeidet seg solid erfaring med å kjøpe, utvikle og selge programvarehus. Etter syv år under navnet Atlantis Vest, fikk familien høsten 2019 tilbake navnet Rieber & Søn. Metzum er første investering selskapet gjør med sitt «nye» navn. 

– Etter syv år kunne vi omsider ta i bruk Rieber & Søn-navnet igjen. Det betyr mye for oss. At vi kan krone det med å lande en avtale om en felles, vestlandsbasert satsing mot kraftmarkedet, sammen med en solid aktør som Fjordkraft, er veldig spennende. Kraftbransjen er i stor endring og tilbudet til Metzum vil støtte oppunder forretningsprosesser hos både kraftomsettere og nettselskapers, sier Fritz Rieber, CEO Rieber & Søn.