Press Releases

Nytt navn på morselskapet Fjordkraft Holding ASA og ny sjef for datterselskapet Fjordkraft AS

Det børsnoterte konsernet Fjordkraft Holding ASA, som omfatter flere selskaper, avholdt i dag sin kapitalmarkedsdag. Konsernsjef Rolf Barmen benyttet anledningen til å komme med nyheter.

pressrelease image Magnar Øyhovden ønskes velkommen i Fyllingsdalen som ny adm. direktør for Fjordkraft AS av konsernsjef Rolf Barmen i Fjordkraft Holding ASA. (Fotograf: Frode Fjellstad, Fjordkraft.)

Fjordkraft-mor med nytt navn

Den første nyheten var at det børsnoterte morselskapet i konsernet, Fjordkraft Holding ASA, vil fremme forslag til generalforsamlingen 26. april 2022 om en navneendring.

Konsernsjef Rolf Barmen understreker at det ikke er strømleverandøren Fjordkraft AS som skal endre navn. Navn er en del av selskapsvedtektene og behandles derfor på generalforsamlingen.

– Konsernet har utviklet seg til å bestå av flere selskaper med ulike virksomhetsområder innenfor tjenestesalg til energibransjen, software-selskap og totalt fire strømleverandører – herav én i Sverige og Finland. Vi ønsker å fortsette denne utviklingen i virksomheten og selskapsporteføljen. Dagens navn på holdingselskapet reflekterer ikke bredden godt nok. Det tar heller ikke høyde for at en stor del av konsernets kunder er i andre merkevarer og selskaper enn Fjordkraft-merkevaren - og at mange av konsernets ansatte jobber for andre merkevarer og selskap. Dessuten skjer det ofte en sammenblanding med strømleverandøren, sier Barmen.

Konsernsjefen forteller om navneforslaget at det både var en prosess med eksterne og i tillegg en intern idégruppe. Valget falt på forslaget fra den interne gruppen.

Navneforslaget er: Elmera Group ASA.

– På norsk spiller det på at vi driver med el og mere til. Det er enkelt å uttale og fungerer på engelsk. Elmera er dessuten en fin og hardfør plante.

Navnene på henholdsvis Fjordkraft Nordic AS og Fjordkraft Industrial Ownership AS vil også bli foreslått endret i forbindelse med disse selskapenes generalforsamlinger. Nye navn som foreslås er Elmera Nordic AS og Elmera Industrial Ownership AS.

Skiller rollene som konsernsjef og adm. direktør. Ansetter adm. direktør i datterselskapet Fjordkraft AS.

Rolf Barmen gikk deretter videre til å fortelle enda en nyhet på dagens kapitalmarkedsdag.

– Etter hvert som konsernet nå vokser i størrelse og antall virksomheter har jeg sett behov for å splitte mine roller som konsernsjef for det børsnoterte konsernet, som nå foreslås å få navnet Elmera Group, og rollen som adm. direktør for strømleverandøren Fjordkraft AS, fortalte Barmen.

– Jeg er derfor veldig stolt av å kunne presentere Magnar Øyhovden som ny adm. direktør for strømleverandøren Fjordkraft AS. Han har erfaringer og en særdeles god historikk fra Sbanken, med veldig fornøyde kunder og fremragende kundeservice, som er veldig bra å ta med seg. Magnar vil tiltre i august, og jeg gleder meg stort til å få ham på laget, sa Rolf Barmen.

Magnar Øyhovden (54) er forhenværende adm. direktør for Sbanken ASA (tidligere Skandiabanken ASA) i årene 2010–2019. Siden 2020 har han vært konserndirektør i Media Bergen, en skandinavisk byrågruppe med flere selskaper innen reklame, kommunikasjon og teknologi.

Magnar Øyhovden forteller:

– Som Sbanken-sjef var jeg Fjordkrafts nærmeste nabo i bygget i Fyllingsdalen i mange år. Dette er en fantastisk mulighet som jeg ikke kunne si nei til. Fjordkraft er den sterkeste merkevaren i strømmarkedet og godt posisjonert for å levere produkter og tjenester tilpasset den nye strømhverdagen og nye kundebehov.

– Det er en spesiell tid i det norske og det europeiske strømmarkedet, med strømpriser på rekordnivåer. Selskapet og strømbransjen har dessuten en stor jobb foran seg med å styrke omdømmet og kundeopplevelsen. Jeg gleder meg stort til å ta fatt på jobben, sier Magnar Øyhovden.

Om Magnar Øyhovden

54 år. Bor i Bergen. Gift, to voksne barn.

· Nåværende stilling: konserndirektør i Media Bergen, siden 2020.

· Adm. direktør Sbanken ASA (Skandiabanken ASA) 2015–2019.

· Adm. direktør Skandiabanken AB NUF 2010–2015.

· Leder Marked & Kommunikasjon Skandiabanken 2008–2011.

· Salgssjef Skandiabanken 2006–2008.

· Markedssjef NET Eltorget AS 2004–2006.

· Adm. direktør Coop Power Holding AS 2001–2004

· Utdannet bedriftsøkonom fra NHH 1990-1992 og har gjennomført AFFs Solstrandprogram 2012–2013.