Press Releases

Enorm interesse for prisprognosen i Fjordkraft-appen

Stadig flere planlegger strømforbruket sitt fremover i tid.

pressrelease image KRY: Produkteier Carl Markus Lundekvam By synes det er moro at den nye tjenesten har slått så godt an blant kundene. Foto: Fjordkraft

Høsten 2023 lanserte Fjordkraft en helt ny tjeneste til sine kunder: spotprisprognose. Dette er en tjeneste i Fjordkraft-appen som viser forventet spotpris en uke frem i tid. Den kan sammenlignes med langtidsvarselet for været, bare for spotprisene.

– Over all forventning

Ved å planlegge strømforbruket basert på prisutsiktene for hele uken kan det være gode penger å spare på å flytte strømkrevende operasjoner til dager med lavere pris.

På bare noen måneder har denne tjenesten rukket å bli svært populær. Fra lansering i oktober og frem til i dag har 161 000 unike brukere tatt prognosen i bruk, og til sammen har de besøkt tjenesten mer enn 4,3 millioner ganger. Dette betyr at hver bruker i gjennomsnitt har sjekket spotprisprognosen 27 ganger.

– Spotprisen time for time er fortsatt den mest besøkte tjenesten, men spotprisprognosen er nå på en god andreplass, sier Carl Markus Lundekvam By, produkteier for Fjordkraft-appen.

– Mottakelsen av spotprisprognosen har vært over all forventning. Prognosen er et nyttig verktøy for alle som bruker appen, og jeg er veldig glad for at den har slått så bra an blant kundene våre, sier han.

Trendsetter

Etter at Fjordkraft lanserte sin prisprognose gjennom appen, har flere andre strømleverandører fulgt etter.

– Vi ser nå at noen konkurrenter tilbyr lignende løsninger i sine apper. Det er moro å være trendsetter, kommenterer By.

I Fjordkraft-appen kan man følge dagens spotpris time for time, og hver dag kl. 13 finner man også morgendagens spotpriser her. Spotprisprognosen gir deg et anslag for spotprisene de fem påfølgende dagene, totalt har man altså oversikt over strømprisene en hel uke frem i tid.

Spotprisprognosen er basert på analyser og leveres av Volue.

null
PROGNOSE: Oversikten viser spotprisprognose i NO5 Vest-Norge 29. februar. Fjordkraft