Press Releases

Reduserte strømforbruket med 69 prosent

Fredrikstad Frikirke er kåret til Årets energisparer 2023 av Fjordkraft.

pressrelease image Fredrikstad Frikirke utmerket seg med sine innovative og effektive energisparetiltak.

Fjordkraft inviterte i januar bedriftskundene sine til en uhøytidelig konkurranse: Er din bedrift «Årets energisparer 2023»? Med dette initiativet ønsket vi å anerkjenne og belønne en fremragende bedrift som har vist enestående innsats i å redusere energiforbruket sitt i løpet av året. En jury, oppnevnt av Fjordkraft, skulle så utpeke en verdig vinner av gratis strøm til en verdi av 5000 kroner (fratrekk på strømregningen).

Millioninvesteringer
Og responsen lot ikke vente på seg. Hele 125 bedrifter meldte seg på, og etter å ha gått gjennom alle de fantastiske bidragene, ble det klart at Fredrikstad Frikirke utmerket seg med sine innovative og effektive energisparetiltak.

Deres dedikasjon til bærekraft og miljøvennlige løsninger imponerte juryen. Fredrikstad Frikirke har investert i energisparende tiltak for over én million kroner. Dette inkluderer solcellepark på taket, smartstyring i alle rom, etterisolering, skifte av vinduer og installering av bevegelsessensorer for lys. I 2023 reduserte kirken energiforbruket med 69 prosent.

Guds skaperverk
– For oss som menighet handler det grønne skiftet om både økonomi, hvor vi på en best mulig måte forvalter innsamlede midler, men også hvordan vi forvalter Guds fantastiske skaperverk. Å bli kåret til Årets Energisparebedrift 2023, oppleves utrolig gledelig, og hvis vi kan være til inspirasjon for andre oppleves vår satsning som ekstra meningsfull, sier Jens Pedersen, administrasjonsleder i Fredrikstad Frikirke.

I tillegg til frikirken besto topp tre av Oda Sofies Isbar AS i Brevik og Knarberg Eiendom AS i Duken.

Fjordkraft retter en stor takk til alle deltakere for engasjement og forpliktelse til en mer bærekraftig fremtid. Alle har bidratt med kreative og effektive måter å spare energi og redusere miljøavtrykket på, fra smarte teknologiske løsninger til enkle, men effektive metoder i hverdagen – hver innsats teller og gjør en forskjell.