Press Releases

Fjordkraft lanserer IoT-løsning for smartere strømforbruk i bedrifter

I møte med økende strømpriser og krav til bærekraftige løsninger, lanserer Fjordkraft Bedrift løsningen Fjordkraft Live. Et verktøy som gir bedrifter sanntidsinnsikt i strømforbruket for å gjøre det enklere å redusere og optimalisere forbruket.

pressrelease image Fjordkraft Live er en løsning for bedrifter som ønsker bedre oversikt over strømforbruket for å redusere kostnadene.

Fjordkraft Live er en IoT-løsning (Internet of Things), som betyr at den kobler bedriftenes strømmålere til internett for å samle inn og dele data om energiforbruket i sanntid. Dette gjør det mulig å overvåke og justere forbruket på en enkel og effektiv måte. Fjordkraft Live bidrar også til å gjøre strømnettet mer effektivt og stabilt ved å redusere belastningstoppene, som er en av hovedårsakene til press på infrastrukturen.

Sondre Skar, leder for digitale tjenester i Fjordkraft, sier løsningen er utviklet med tanke på å gi bedrifter en rimelig og enkel måte å overvåke strømforbruket på.

– Det er en lavterskelløsning for bedrifter som ikke ønsker å investere i dyre og komplekse energiovervåkningssystemer (EOS). Fjordkraft Live kobles direkte til bedriftens eksisterende strømmåler via en HAN-plugg og gir deretter kontinuerlige tilbakemeldinger om forbruket, sier han.

Identifiserer perioder med høyt strømforbruk

Sanntidsinformasjonen generert av Fjordkraft Live gjør det mulig for bedrifter å identifisere perioder hvor strømforbruket er unødvendig høyt. Dette gjør det mulig å ta konkrete grep for å justere forbruket. Sondre Skar sier at for eksempel kan en restaurant bruke måleren til å optimalisere bruken av kjøkkenutstyr for å unngå høyt forbruk når behovet i utgangspunktet er lavt.

– Løsningen vil kunne gi direkte besparelser både på strømforbruket og effekttariffene, hvor sistnevnte belaster bedriften ekstra når det brukes mye strøm samtidig. Store toppbelastninger, hvor mye energi brukes samtidig, fører til økt press på strømnettet og høyere kostnader. Via innsikt i forbruksmønsteret, kan bedrifter unngå toppene ved å jevne ut energiforbruket, sier han.

Redusert belastning på nettet

I tillegg til å redusere forbruket for den enkelte bedrift, vil Fjordkraft Live kunne bidra til å redusere belastningen på det nasjonale strømnettet. Ved å spre forbruket over tid bidras det til et mer stabilt og bærekraftig strømnett.

– Reduserte belastningstopper betyr at strømnettet kan drives mer effektivt og med færre avbrudd, noe som reduserer behovet for kostbare nettutvidelser og investering i ny infrastruktur, sier Sondre Skar.

Blant de første på markedet

Ifølge Skar er Fjordkraft Live blant de første sanntidsløsningene på markedet for bedriftsmarkedet. Løsningen er utviklet for å passe bedrifter i alle størrelser og bransjer – fra små bedrifter til store produksjonsanlegg. Alle som bruker Fjordkraft Live får oversikt over strømforbruket i sanntid gjennom Min Bedrift. I tillegg vil det lanseres funksjoner hvor bedrifter kan sette forbruksgrenser, samt få varsler når forbruket nærmer seg de satte grensene.

Fjordkraft Live

Fjordkraft Live er en løsning for bedrifter som ønsker bedre oversikt over strømforbruket for å redusere kostnadene. Med sanntidsdata, varslingstjenester og et konkurransedyktig prispunkt, gir løsningen bedrifter muligheten til å optimalisere energiforbruket. IoT-enheten til Fjordkraft Live har en pris på kun 990 kroner, med et månedlig abonnement på 39 kroner for 4G- eller 5G-tilkobling.

Mer informasjon er tilgjengelig her: https://www.fjordkraft.no/bedrift/energisparing/sanntidsmaler/